Autoritatile franceze l-au identificat pe unul dintre jihadistii implicati in atacul din localitatea Rouen drept Adel Kermiche, un adolescent de 19 ani, care era eliberat pe cautiune si purta o bratara de securitate in momentul atacului. Marti dimineata, doi atacatori au luat cinci ostatici intr-o biserica catolica din Normandia si l-au injunghiat mortal pe preotul Jacques Hamel, inainte de a fi ucisi de politisti, scrie BBC.

Procurorii au sustinut ca Kermiche a fost arestat anul trecut in doua randuri, dupa ce a incercat sa calatoreasca ilegal in Siria, pentru a se alatura jihadistilor Statului Islamic.

Acesta a fost eliberat recent din inchisoare si inca era sub supravegherea autoritatilor, purtand in momentul atacului o bratara de securitate care ii indica locatia.

Impreuna cu un al doilea atacator, Kermiche i-a taiat gatul preotului catolic Jacques Hamel, dupa ce l-au fortatnpe acesta sa ingenuncheze.

Potrivit martorilor, cei doi atacatori au filmat executarea preotului, inainte de a fi impuscati mortal de fortele de interventie.

Atacul a fost revendicat de jihadistii Statului Islamic, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.