Regizorul american Oliver Stone, prezent la evenimentul Comic Con de la San Diego, pentru a-si promova cel mai nou film, ”Snowden”, a declarat joi ca jocul Pokémon Go reprezinta o noua forma de invazie, citeaza contactmusic.com.

Cineastul a spus ca jocul video, pe care l-a asemanat cu o ”forma de totalitarism”, poate ajuta la patrunderea intr-o ”societatea robot”. ”Planteaza mine in fiecare persoana din aceasta incapere. Este ceea ce ei numesc capitalism care supravegheaza”, a spus Oliver Stone.

Despre thrillerul ”Snowden”, al carui protagonist este Joseph Gordon-Levitt si care descrie viata si activitatea ”unui om obisnuit, care voia inainte de toate sa isi serveasca tara”, dupa cum explica regizorul Oliver Stone, au vorbit, la acelasi eveniment, actorii Joseph Gordon-Levitt si Shailene Woodley.

Filmul va avea premiera la cea de-a 64-a editie a festivalului de la San Sebastián, care se desfasoara in perioada 16 - 24 septembrie.

”El este inca un mister”, a spus regizorul despre omul care a inspirat pelicula sa. ”A cooperat, dar sunt lucruri pe care nu le stim si lucruri pe care, speram, ca le va dezvalui intr-o zi”, a adaugat el.

Din distributia filmului, prezentat in afara competitiei, mai fac parte Melissa Leo si Nicolas Cage.

”Snowden”, filmat in Germania, Statele Unite, China si Rusia, va fi lansat in cinematografele din Statele Unite pe 16 septembrie.

Filmul ”Snowden” are la baza doua carti - ”The Snowden Files: The Inside Story of the World's Most Wanted Man”, de Luke Harding, care retraseaza periplul acestui avertizor de securitate, din Hawaii la Hong Kong, inainte de a transmite documente NSA catre Glenn Greenwald, jurnalist la The Guardian; cealalta carte este romanul scris de avocatul lui Edward Snowden, Anatoli Kuserena, intitulata ”Time of the Octopus”, care descrie incordarea americanului in timp ce astepta raspunsul pentru cererea sa de azil adresata guvernului rus, scrie NEWS.ro.

Citeste si:
Producatorul Pokemon Go va lansa un joc asemanator, bazat pe Harry...
Producatorul Pokemon Go va...

Oliver Stone, nascut pe 15 septembrie 1946, este un regizor, scenarist si producator american, care a devenit cunoscut pe plan international la inceputul anilor 1980 cu o serie de filme despre razboiul din Vietnam. A regizat mai multe pelicule celebre, dar si controversate, precum ”JFK”, ”Natural Born Killers”, ”Nixon”, ”Midnight Express”, ”Platoon” si ”Born on the Fourth of July”. Oliver Stone a castigat trei premii Oscar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.