Ministerul turc al Educatiei a anuntat marti suspendarea a 15.000 de membri ai personalului din subordine, iar licentele a 21.000 de profesori din institutiile private au fost revocate. Motivul il constituie legaturile pe care acestia le-ar fi avut cu tentativa de lovitura de stat esuata de vineri noapte, relateaza Reuters.

Marti, 15.000 de angajati ai Ministerului Educatiei au fost disponibilizati. De asemenea, Ministerul Educatiei din Turcia a revocat licentele a 21.000 de cadre didactice care lucreaza in institutiile private, a declarat pentru Reuters un oficial: "Permisele a 21.000 de profesori care lucreaza in institutii private au fost anulate".

In plus, 492 de persoane au fost disponibilizate de la Directia pentru Afaceri Religioase, alte 100 din structuri ale serviciilor de informatii, iar 257 de la Biroul primului-ministru.

De asemenea, autoritatea audiovizuala din Turcia a inchis companii media acuzate de sustinerea lui Fehtullah Gulen, licentele de emisie pentru 24 de posturi de radio si televiziune fiind suspendate, scrie Gandul.

Pana in momentul de fata, autoritatile turce au suspendat sau arestat aproximativ 35.000 de militari, politisti, magistrati si functionari publici.

In urma puciului ratat de la sfarsitul saptamanii, guvernul de la Ankara desfasoara o ampla operatiune de epurare in toate structurile statului, noteaza stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.