Ministerul de Interne francez verifica autenticitatea revendicarii.

Stat Islamic revendica atacul de joi, de la Nisa, conform organului de propaganda al grupului jihadist, Amaq, iar Ministerul de Interne francez a luat act de aceasta revendicare si ii verifica autenticitatea, scrie Le Figaro, potrivit NEWS.ro.

"Autorul operatiunii de la Nisa este un soldat al Statului Islamic. El a executat o operatiune ca raspuns la apelurile lansate de a lua ca tinte cetatenii statelor coalitiei care lupta imotriva Statului Islamic", anunta Amaq, citand o "sursa de securitate".

Potrivit unei surse apropiate anchetei, contactata de Le Figaro, Miisterul de Interne a luat act de revendicare dar ii verifica autenticitatea.

Atacul de joi, de la Nisa, cand un tunisian a intrat cu camionul in multimea care privea focurile de artificii cu ocazia Zilei Nationale a Frantei, s-a soldat cu 84 de morti si cu peste 200 de raniti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.