MAE transmite, sambata dimineata, ca, pana in acest moment, nu se inregistreaza victime sau raniti in randul cetatenilor romani aflati in Turcia, fiind aproximativ 400 de apeluri date in cursul noptii la minister sau la misiunile diplomatice pentru asistenta, iar o echipa consulara s-a deplasat deja la aeroportul Ataturk.

"Pana in prezent, au fost receptionate aproximativ 400 de apeluri telefonice prin intermediul Call Center-ului Ministerului Afacerilor Externe si direct la misiunea diplomatica si oficiile consulare. Potrivit informatiilor de pana in prezent, nu se inregistreaza victime sau raniti in randul cetatenilor romani aflati in Turcia", transmite MAE., pentru NEWS.ro.

Institutia precizeaza ca celula de criza deschisa la nivelul ministerului a functionat toata noaptea, iar Imediat ce conditiile de securitate au permis, o echipa a Consulatului General al Romaniei la Istanbul s-a deplasat la Aeroportul International Atatürk din Istanbul, pentru a oferi asistenta cetatenilor romani aflati in incinta acestuia.

"La nivelul Celulei de criza sunt mentinute contactele cu firmele si companiile de turism care opereaza pe relatia cu Turcia. Potrivit informatiilor disponibile, frontiera terestra dintre Turcia si Bulgaria este inchisa in sensul de iesire din Turcia", arata MAE.

"Pentru acordarea corespunzatoare a asistentei consulare si preluarea operativa a solicitarilor cetatenilor romani, MAE pune la dispozitia cetatenilor interesati in mod suplimentar si linia verde 0800 800 407 (accesibila numai din Romania, in regim de gratuitate), precum si adresa de email: callcenter@mae.ro. De asemenea, cetatenii romani aflati in Turcia au in continuare la dispozitie numerele de telefon: +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579, operate in regim de permanenta de Centrul de Contact si Suport.

In acest context si avand in vedere situatia inca fluida, MAE reitereaza recomandarea adresata cetatenilor romani interesati care se afla pe teritoriul Turciei sa evite deplasarile care nu sunt necesare si sa ramana in casele sau locurile de cazare, iar cetatenilor care au intentia de a tranzita sau de a calatori spre Turcia sa evite aceste deplasari.

Citeste si:
Israelul își retrage diplomații din Turcia
Israelul își retrage...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.