Un motociclist a incercat sa opreasca TIR-ul frigorific care s-a napustit in multime joi seara la Nisa, in timpul atacului, si a incercat sa deschida portiera vehiculului, care rula cu viteza redusa pe Promenade des Anglais, dupa care a cazut, declara Richard Gutjahr, un jurnalist german, pentru AFP.

"Ma aflam la balconul (unui hotel) care da direct spre Promenade des Anglais si am vazut oameni care sarbatoreau (Ziua Nationala), cand, brusc, un camion s-a indreptat catre multime", a povestit jurnalistul pentru AFP, la telefon, de la Berlin.

"El conducea foarte incet, ceea ce era surprinzator", a continuat acest jurnalist independent.

"A fost urmarit de catre un motociclist, care mergea in urma lui, iar motociclistul a incercat sa-l depaseasca si chiar sa deschida portiera dinspre sofer a camionului", a declarat Gutjahr, care a filmat scena cu smartphone-ul sau, folosit de catre postul public german ARD, potrivit NEWS.ro.

"Dar a cazut si a ajuns sub rotile camionului", a spus jurnalistul.


"Am vazut de asemenea politisti care trageau asupra camionului", a continuat acest martor ocular.

"Iar atunci soferul a accelerat, camionul a rulat repede, a accelerat si a intrat in multime in zig-zag. Apoi au existat 15 pana la 20 de secunde de tiruri cu mai multe arme", a continuat el.

Scena la care a asistat jurnalistul german a durat in total "60 de secunde, nu mai mult, de la inceput si pana la sfarsit", a conchis el, precizand ca, dupa aceea a coborat in strada.

Richard Gutjahr a vazut atunci panica punand stapanire pe oameni si a vazut 12 corpuri la pamant.

"Era haos absolut", "oameni urlau", a descris un jurnalist AFP, Robert Holloway, care asista la festivitati.

"Am vazut oameni atinsi si fragmente zburand peste tot", a spus el.

Citeste si:
Atac armat la o universitate din centrul orașului Praga. 15...
Atac armat la o universitate...

Cel putin 84 de persoane au fost ucise in acest nou atac sangeros in Franta. Cel putin doi copii au fost ucisi, iar alti peste 50 au fost spitalizati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.