Presedintele Klaus Iohannis a scris, vineri, pe Facebook, ca initiativele si obiectivele Romaniei la Summitul NATO de la Varsovia "prind contur" si se vor regasi in documentele finale ale reuniunii, dupa ce secretarul general al Aliantei, Jens Stoltenberg, a confirmat infiintarea unei brigazi multinationale in Romania.

"Astazi (vineri - n.r.), Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a anuntat ca Alianta va transforma o brigada romaneasca intr-o brigada multinationala pentru a intari prezenta NATO in Sud-Estul Europei si pentru apararea impotriva atacurilor venite din afara Aliantei. Declaratia confirma astfel ca initiativele si obiectivele propuse de Romania la acest Summit prind contur si se vor regasi in documentele finale ale reuniunii", a scris Iohannis, cu privire la primele decizii luate la Summitul NATO.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a prezentat vineri prioritatile Aliantei in timpul reuniunii la varf si a confirmat infiintarea unei brigazi multinationale in Romania, pentru a consolida flancul sud-estic al blocului militar.

“Vom transforma o brigada romaneasca intr-o brigada multinationala pentru a consolida prezenta NATO pe flancul sud-estic”, a declarat el la Varsovia.

“In Estonia, Letonia, Lituania si aici, in Polonia, vom desfasura, prin rotatie, batalioane multinationale in fiecare dintre tari”, a adaugat secretarul general.

Mai exact, cele 28 de state membre NATO vor aproba oficial desfasurarea a patru batalioane, formate din 3.000 pana la 4.000 de militari, in tarile baltice si in estul Poloniei, pentru a linisti aceste state si a dovedi ca Alianta este pregatita sa isi apere toti membrii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.