Liderul rus Vladimir Putin si presedintele american Barack Obama au discutat despre razboiul sirian intr-un apel telefonic, miercuri, Kremlinul anuntand ca ambii defi de stat au confirmat faptul ca sunt pregatiti sa intensifice coordonarea actiunilor militare in Siria, informeaza Reuters.

Casa Alba a sustinut ca presedintele Statelor Unite a subliniat necesitatea ca Rusia sa faca presiuni asupra guvernului din Damasc pentru a opri atacurile asupra civililor si pentru realizarea unor progrese semnificative privind o tranzitie politica care sa puna capat razboiului din Siria.

Kremlinul la randul sau a specificat ca apelul telefonic a avut loc la initiativa Rusiei, precizand ca Putin a cerut omologului sau american sa traga o linie clara intre gruparile rebele siriene moderate si cele extremiste, scrie mediafax.

Relatiile dintre Rusia si Statele Unite ale Americii au fost tensionate de dezacorduri privind conflictul din Siria, in conditiile in care Moscova si Washingtonul sprijina partile opuse din razboiul civil.

"Presedintele Obama a subliniat, de asemenea, necesitatea progresului in ceea ce priveste o tranzitie politica reala de a pune capat conflictului din Siria, precum si accesul umanitar sustinut", se arata in declaratia Casei Albe.

Cei doi lideri au abordat, de asmenea, tema conflictelor din Ucraina si Nagorno-Karabah, Obama solicitandu-i liderului de la Kremlin "sa ia masuri semnificativa de intensificare pentru a pune capat luptelor din estul Ucrainei", subliniind necesitatea comformarii la prevederile Acordului de la Minsk, a precizat Casa Alba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.