Autorul atacului armat de la un cinematograf din vestul Germaniei, care ar fi ranit pana la 50 de persoane, a fost ucis de politie, relateaza Reuters.

Potrivit martorilor, atacatorul este deghizat, avand pe umar o centura cu munitie. Politia a inconjurat cinematograful din Viernheim, potrivit NEWS.ro.

Potrivit DIGI 24 atacatorul a fost impuscat mortal de politisti. Un cotidian local citeaza surse din Ministerul de Interne a lansat aceasta informatie.

Persoanele nu au fost ranite aparent de gloante, ci de gaze iritante.

Intr-o interventie la postul tv mai sus mentionat, analistul militar Hari Bucur Marcu a afirmat faptul ca nu crede ca poate fi vorba de un atac terorist. "Acest tip de actiune de «terorist-singuratic» este adesea intreprinsa din proprie initiativa. Nici ora la care a avut loc atacul (15.00, ora locala n.r) si nici locul (zona cinematografului dintr-un centru comercial n.r.) nu sunt potrivite unei actiuni de tip Stat Islamic".

Atacatorul din vestul Germaniei nu are legaturi cu terorismul

Atacatorul mascat ucis joi de politie intr-un cinematograf din vestul Germaniei a actionat singur si nu a fost un terorist, au declarat surse din serviciile de securitate pentru DPA.

Ostaticii luati de agresor au fost eliberati si nu au fost raniti, a declarat o purtatoare de cuvant a politiei.

Nu este clar cate persoane au fost tinute ostatice dupa ce barbatul s-a baricadat in cinematograful aflat in orasul Viernheim, in apropiere de Frankfurt.

Exista informatii contradictorii in legatura cu numarul de persoane ranite in incident.

Presa locala scrie ca intre 20 si 50 de persoane au fost ranite, in timp ce cotidianul Bild afirma ca 25 de oameni au avut nevoie de ingrijiri medicale dupa ce au fost expusi la gazele lacrimogene trase de politie cand a luat cu asalt cladirea.

Peter Beuth, ministrul de interne din landul Hesse, a declarat in legislativ ca nu exista informatii „ca cineva (in afara de atacator – n.r.) a fost ranit”. El a precizat ca fortele speciale „s-au luptat si l-au ucis” pe barbatul care a tras cel putin patru focuri de arma in cinematograf.

Citeste si:
Atac armat la o universitate din centrul orașului Praga. 15...
Atac armat la o universitate...

Identitatea atacatorului si motivul din spatele actiunii sale nu sunt clare deocamdata.

O purtatoare de cuvant a Politiei a declarat ca autoritatile verifica in prezent ce tip de arma a folosit agresorul, adaugand ca este posibil sa fi tras gloante oarbe.

Orasul Viernheim, care are 33.000 de locuitori, se afla la circa 25 de kilometri distanta de Frankfurt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.