Guvernatorul regiunii a anuntat ca marsul Pride, care urma sa aiba loc duminica a fost interzis complet.

"Organizarea unui miting si a unui mars in data mentionata nu va fi permisa de guvernoratul nostru pentru siguranta cetatenilor nostri si, in primul rand, pentru participanti, dar si pentru ordinea publica." a fost declarat intr-un comunicat de presa venit de la guvernator.

Evenimentul de duminica ar fi fost al 13-lea an in care se organizeaza festivalul Pride, mars care a inceput in 2003 si a crescut de la an la an.

Reprezentantii comunitatii gay au protestat fata de aceasta decizie, intrucat in 2015 evenimentul a fost interzis cu o ora inainte de inceperea lui, iar politistii si fortele de ordine au folosit tunuri cu apa si gaz lacrimogen pentru a-i indeparta pe cei care participau la mars.

Gruparile islamiste din Turcia au amenintat ca vor sabota evenimentul de duminica, insa acestia au fost si tinta acuzatiilor unor partide de extrema-dreapta, conform buzzfeed.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.