Parlamentara laburista Jo Cox, impuscata si injunghiata joi, in timp ce facea campanie pentru ramanerea Marii Britanii in UE, a murit, relateaza BFMTV.

Politiciana de 41 de ani, care are doua fiice, a fost impuscata de trei ori, dintre care o data in fata, injunghiata si lovita, in timpul unei intalniri cu alegatorii, la Birstall, in apropiere de Leeds, au declarat martori oculari.

Un barbat de 52 de ani, identificat de presa locala drept Tommy Mair, a fost arestat dupa atac.

Potrivit vecinilor sai, barbatul era un singuratic.

Unii martori spun ca Jo Cox a fost ranita cand a intervenit pentru a desparti doi barbati care se luasera la bataie pe strada, potrivit News.ro.

„Era un tip foarte curajos si un alt tip, cu o sapca alba de baseball, pe care incerca sa il imobilizeze, iar tipul cu sapca a scos deodata o arma din geanta sa”, a povestit Hithem Ben Abdallah, care se afla intr-o cafenea din apropiere in momentul producerii atacului, in jurul orei locale 13 (17 ora Romaniei).

Potrivit martorului, barbatul care se lupta cu agresorul s-a retras la vederea armei, iar parlamentara a intervenit. Dupa aceea, atacatorul a tras doua focuri de arma.

„Parea o arma din timpul Primului Razboi Mondial sau o arma improvizata. Nu este genul de arma pe care il vezi in mod normal”, a adaugat el, precizand ca agresorul s-a indepartat apoi foarte linistit de locul faptei.

Alti martori oculari sustin ca cel care a atacat-o pe Cox a strigat „Marea Britanie pe primul plan”, unul dintre sloganurile campaniei pentru iesirea Regatului Unit din UE si ca parea sa o fi asteptat pe politician special pentru a o ataca.

“La ora locala 12.53 (14.53 ora Romaniei), astazi (joi – n.r.), politia a fost chemata la un incident pe strada Market, Birstall, unde o femeie in jur de 40 de ani a fost ranita grava si este in stare critica. Un barbat in jur de 50 de ani, aflat in apropiere, a suferit de asemenea rani usoare (....). Ofiteri inarmati au ajuns la fata locului, iar un barbat de 52 de ani a fost arestat in zona”, a declarat un purtator de cuvant al fortelor de ordine.

Citeste si:
Cristina Cioran și Alex Dobrescu s-au luat la ceartă în plină...
Cristina Cioran și Alex...

Cox, absolventa a Universitatii Cambridge, a fost aleasa parlamentara de Batley and Spen in 2015. Ea era presedinta Grupului Femeilor Laburiste si a lucrat anterior pentru Salvati Copiii.

Atat politicienii care fac campanie pentru iesirea Marii Britanii din UE, cat si cei care pledeaza pentru ramanerea in blocul comunitar si-au suspendat joi campania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.