Iata mai multe dovezi ca poluarea aerului reprezinta o problema majora la nivel mondial, cauzand mai multe probleme de sanatate.

Potrivit unui studiu recent realizat de cercetatorii de la Universitatea Umea din Suedia, este posibil sa existe o legatura intre poluarea aerului si problemele de sanatate mintala in cazul copiilor, scrie huffingtonpost.com.

Cercetatorii au analizat peste 500.000 de subiecti din Suedia, comparand gradul de expunere al copiilor la poluare cu retetele medicale, scrie descopera.ro. Astfel, oamenii de stiinta au constat un lucru interesant, si anume: copiii aflati in zone cu o concentratie mai mare de nitrogen dioxid, un poluant foarte puternic al aerului, au fost mai predispusi la prescriptiile medicale asociate unei boli mintale pe termen lung.

,, Rezultatele pot confirma ca o concentratie mai mica a aerului, in primul rand emisiile de gaze din trafic, pot reduce tulburarile psihice in randul copiilor si a adolescentilor ’’, a declarat pentru The Guardian, Anna Oudin, cercetator la Universitatea Umea.

Poluarea aerului constituie una dintre problemele majore de sanatate pe Glob, avand in vedere ca aproximativ patru milioane de oameni mor prematur in fiecare an, dupa cum avertizeaza Organizatia Mondiala de Sanatate (OMS).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.