Guvernul de la New Delhi intentioneaza sa vanda pe Internet apa din fluviul Gange, considerat sfant de catre adeptii hinduismului, religia cea mai raspandita in India, a declarat ministrul indian al informatiilor, Shankar Prasad, citat de International Business Times.

Astfel, indienii care nu pot sa ajunga la fluviul sacru pot beneficia de apa sfanta prin intermediul acestui serviciu. Cei care comanda apa din Gange prin platformele de e-commerce, cu care autoritatile au demarat negocieri, vor primi comanda prin intermediul serviciului postal.

"Daca un factor postal poate livra acasa telefoane mobile, bijuterii si imbracaminte, de ce nu s-ar putea include pe aceasta lista apa din Gange?", a afirmat ministrul indian.

Potrivit oficialilor indieni, masura are doua efecte pozitive. In primul rand, vanzarea apei din Gange pe Internet permite consolidarea legaturilor spirituale in cadrul Indiei, in conditiile in care Gangele este venerat de catre cei mai multi indieni.

In al doilea rand, decizia ar avea ca efect cresterea incasarilor pentru compania publica postala, care se confrunta cu mari dificultati financiare din cauza scaderii serviciilor clasice de curierat postal.

Pentru cei aproape 1 miliard de hindusi, care reprezinta in jur de 80% din populatia Indiei, apele fluviului lung de 2.525 de kilometri spala pacatele celor care se scalda in Gange.

Insa fluviul este, de asemenea, unul dintre cele mai poluate din lume, in conditiile in care sute de fabrici deverseaza zilnic substante poluante direct in apele Gangelului. In plus, circa 40% din populatia Indiei traieste in proximitatea flluviului si contribuie la poluarea masiva a apelor sale.

Toate tentativele guvernului indian de a reduce poluarea Gangelui au esuat pana acum, iar expertii estimeaza ca, in fiecare zi, 3 miliarde de litri de substante poluante sunt deversate in apele fluviului din activitatile umane si industriale, relateaza news.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.