Mai multe explozii au avut loc luni in orasele Jableh si Tartous din vestul Siriei, cauzand moartea a cel putin 101 de persoane, potrivit televiziunii siriene de stat si Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relateaza Reuters. Reteaua terorista Stat Islamic a revendicat atacurile.

Cel putin doua explozii au fost provocate de atacatori sinucigasi, a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

In total, sapte explozii au avut loc luni in cele doua orase de pe coasta vestica a Siriei - patru in Jableh, din provincia Latakia, si trei in Tartous (capitala provinciei), aflata mai in sud, conform OSDO.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului si presei siriane de stat, zeci de persoane au murit sau au fost ranite in exploziile de luni.

Televiziunea siriana de stat Ikhbariya a relatat ca trei explozii au avut loc in Jableh, dintre care unul in apropiere de un spital de stat. Una dintre exploziile produse in Tartous a fost cauzata de o masina-capcana, iar o alta de un atacator sinucigas, vizand o zona rezidentiala.

Agentii de presa afiliate miscarii teroriste Stat Islamic au anuntat ca reteaua a revendicat atacurile de luni din Jableh si Tartous, din provincia Latakia, in care sunt gazduite fortele ruse care participa la operatiunile militare ale guvernului sirian din tara impotriva rebelilor.

Cel putin 101 persoane au murit in atacurile de luni aflate sub controlul administratiei de la Damasc, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului. Un bilant anterior anunta cel putin 65 de morti, scrie MEDIAFAX.

Directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, a declarat pentru AFP ca 53 de persoane au murit in exploziile din Jableh si alte 48 in Tartous, aflat mai la sud.

El a mai precizat ca patru explozii au avut loc in Jableh, dintre care una a fost produsa de un atacator sinucigas. Alte trei explozii s-au produs in Tartous, aflat la 60 de kilometri in sud, cel putin una de natura sinucigasa. Potrivit lui Abdel Rahman, nivelul atacurilor de luni este "fara precedent".

Agentia de stat Sana relateaza ca "trei explozii de natura terorista" au avut loc intr-o statie de autobus in Tartous, iar alte explozii au vizat printre altele un spital de stat din Jableh.

Citeste si:
Cutremure în Turcia și Siria. Bilanțul catastrofei a depășit 34.000...
Cutremure în Turcia și Siria....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.