Anchetatorii aviatici francezi confirma ca sistemele automate ale avionului EgyptAir au semnalat ca au detectat fum la bord cu putin timp inainte de prabusire, indicand un posibil incendiu la bord, informeaza Reuters online.

Sambata, Biroul de anchete si analize pentru securitatea aviatiei (BEA) a anuntat ca mesajele ACARS (Aircraft Communication Addressing and Reporting System) emise de avion indicau detectarea fumului la bord cu putin timp inainte de prabusirea in mare, confirmand astfel rapoartele din mass-media.

"Aceste mesaje nu ne permit sa tragem o concluzie cu privire la ceea ce ar fi putut cauza fumul sau incendiul la bordul aeronavei", a declarat un purtator de cuvant al agentiei franceze pentru securitatea aviatei, adaugand ca mesajele au indicat faptul ca fumul a fost detectat catre partea din fata a cabinei.

El a declarat ca prioritatea este de a gasi avionul si cele doua echipamente care inregistreaza date de zbor, acestea continand inregistrarile de voce din cabina de pilotilor si date transmise de sistemele avionului.

Initial, site-ul Aviation Herald a raportat ca senzorii au detectat fum in toaleta avionului, sugerand un incendiu la bord inainte de prabusire.

David Learmount, un expert in aviatie, a declarat pentru Fox News ca datele primite de la sateliti indica faptul ca un incendiu ar fi pornit in compartimentul de sisteme electronice de bordul avionului care a avariat computerele si mecanismele de control asupra zborului, lucru care ar fi putut duce la prabusirea aeronavei, scrie MEDIAFAX.

Avionul Airbus A320 al companiei EgyptAir a disparut de pe radar, in drumul sau spre Cairo de la Paris, cu 66 de oameni la bord.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.