Fuselajul avionului EgyptAir care efectua o cursa Paris-Cairo si s-a prabusit in cursul noptii de miercuri spre joi a fost descoperit vineri la 290 de kilometri de orasul Alexandria din regiunea de coasta a Egiptului, in sudul Marii Mediterane, relateaza Reuters, citand armata egipteana.

Potrivit unui purtator de cuvant al armatei egiptene, avioane si vase ale fortelor egiptene au descoperit bunuri ale pasagerilor.

"Avioane si vase ale marinei egiptene au gasit lucruri persoane ale pasagerilor si fragmente din fuselaj la 290 de kilometri nord de Alexandria", a declarat un purtator de cuvant al armatei egiptene.

Operatiunea continua in zona pentru a recupera cutia neagra a aeronavei.

Au existat mai multe confuzii cu privire la gasirea fuselajului avionului prabusit in Mediterana in cursul noptii de miercuri spre joi.

Compania aeriana EgyptAir a anuntat joi ca au fost descoperite fragmente ale avionului in Mediterana, dar a retras ulterior declaratia.

Ahmed Adel, directorul adjunct al companiei EgyptAir, declarase ca fuselajul avionului de pasageri egiptean a fost gasit. "Am gasit fuselajul", declara pentru CNN, Ahmed Adel. Acesta nu a oferit atunci detalii despre zona in care a fost localizat fuselajul avionului prabusit.

Joi, fragmente de avion fusesera observate plutind in sud-estul Marii Mediterane, in largul insulei elene Creta, potrivit Vassilis Beletsiotis, purtatorul de cuvant al armatei Greciei. Conform postului grec ERT1, fragmente de fuselaj fusesera descoperite la 230 mile marine (450 km) sud-est de Creta, dar nu apartineau avionului MS804.

Avionul de pasageri egiptean prabusit joi in Marea Mediterana probabil a avut o bomba la bord, au sustinut joi surse din cadrul Administratiei SUA si din serviciile de informatii americane citate de postul CNN. "Primele indicii par sa confirme ipoteza unei bombe", au declarat oficiali din cadrul Administratiei americane.

Surse militare au declarat pentru Reuters anterior ca fregata greaca trimisa la presupusul loc al prabusirii avionului ar fi descoperit doua fragmente mari de plastic albe si rosii care pluteau pe mare, la circa 370 de kilometri de Creta. Este vorba despre o zona din care a fost emis semnalul transponderului, au precizat aceleasi surse.

Citeste si:
Tavanul unui restaurant din Brăila a căzut în toiul nopții. Panică...
Tavanul unui restaurant din...

Anterior, o sursa aeroportuara a declarat pentru AFP ca avionul s-a prabusit in largul insulei grecesti Karpathos.

Un avion apartinand companiei EgyptAir, care efectua o cursa intre Paris si Cairo, a disparut in noaptea de miercuri spre joi cu 66 de persoane la bord, nemaiputand fi localizat cu ajutorul radarului.
Avionul MS804 a decolat miercuri seara la ora locala 23.20 (00.20 - ora Romaniei) de pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris si a disparut de pe radare la ora locala 02.45 (03.45 - ora Romaniei).

Ministrul grec al Apararii a anuntat ca pilotul ar fi facut doua viraje bruste, inainte ca avionul sa se prabuseasca de la o altitudine de peste 11.000 de metri.

In avionul disparut se aflau treizeci de egipteni, cincisprezece francezi, doi irakieni, un britanic, un belgian, un kuweitian, un saudit, un sudanez, un ciadian, un portughez, un algerian si un canadian si zece membri ai echipajului, relateaza MEDIAFAX.

Citeste si:
Aproximativ 230.000 de tone de plastic ajung anual în Marea Mediterană
Aproximativ 230.000 de tone...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.