Vicepresedintele companiei EgyptAir, Ahmed Adel, a revenit asupra declaratiilor facute initial pentru CNN, potrivit carora fuselajul avionului de pasageri egiptean prabusit joi dimineata in Marea Mediterana ar fi fost gasit, spunand ca acele fragmente nu apartin avionului cautat, potrivit Le Figaro.

"Epava nu apartine aparatului nostru", a spus acesta, citat de CNN.

Cu cateva ore inainte, Ahmed Adel declarase ca fuselajul avionului de pasageri egiptean a fost gasit. "Am gasit fuselajul", declara pentru CNN, Ahmed Adel, directorul adjunct al companiei EgyptAir. Acesta nu a oferit atunci detalii despre zona in care a fost localizat fuselajul avionului prabusit.

La randul sau, presedintele Comitetului grec de Securitate Aeriana a declarat pentru AFP ca fuselajul gasit in zona apropiata de presupusa prabusire a avionului EgyptAir "nu provine de la un avion".

"Pana in prezent, analiza fragmentelor gasite indica faptul ca acestea nu apartin unui avion, omologul meu egiptean mi-a confirmat de asemenea, in cursul ultimei noastre discutii, ca nu s-a dovedit faptul ca acestea apartin aeronavei EgyptAir (...)", a afirmat Athanassios Binos, presedintele Comitetului grec de Securitate Aeriana.

"Ceea ce a fost gasit, sunt o bucata de lemn si materiale textile care nu apartin unui avion", a insistat acesta.

Compania aeriana EgyptAir anuntase anterior ca fragmente de fuselaj apartinand avionului disparut in Marea Mediterana cu 66 de persoane la bord au fost gasite in apropiere de insula greaca Karpathos, unde se presupune ca s-a prabusit avionul, precizeaza MEDIAFAX.

"Ministerul Aviatiei Civile a primit o scrisoare din partea Minsterului egiptean al Afacerilor Externe in care se confirma descoperirea fuselajului avionului care efectua zborul MS804", anuntase EgyptAir pe Twitter, adaugand ca "veste de salvare si bucati de plastic" pluteau pe apa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.