Magistratii francezi au amanat, pentru a treia oara, pronuntarea privind extradarea lui Gregorian Bivolaru, pentru 18 mai, motivul fiind lipsa unor raspunsuri solicitate autoritatilor din Suedia, au declarat, miercuri.

Judecatorii francezi trebuiau sa se pronunte miercuri pe cererea de extradare a lui Gregorian Bivolaru in Romania. Surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX ca magistratii au amanat pentru a treia oara pronuntarea, pentru data de 18 mai.

Hotararea a fost luata pentru ca "nu au primit raspuns din partea autoritatilor din Suedia cu referire la statutul lui Gregorian Bivolaru, anterior prinderii in Franta, acela de azilant politic din 2006."

Sursele citate spun ca magistratii au solicitat autoritatilor suedeze sa precizeze daca se opun predarii lui Bivolaru in Romania, in contextul in care tara noastra este si ea membra a Uniunii Europene. Totodata, pana pe 18 mai, cei din Suedia trebuie sa raspunda si daca calatoria cu acte false constituie infractiune si daca aceasta fapta atrage pierderea statutului de azilant, asta in conditiile in care Gregorian Bivolaru a fost prins in Franta cu un pasaport fals.

Amanarea de miercuri este cea de-a treia pe care judecatorii francezi o dispun in cazul extradarii lui Gregorian Bivolaru. Pe 23 martie au amanat pentru a analiza situatia lui Bivolaru din Romania, deoarece acesta a acuzat ca "este persecutat de sistemul judiciar" au declarat acelasi surse.

Pana la o hotarare finala, Gregorian Bivolaru ramane in stare de arest, in custodia autoritatilor franceze. Acesta a fost prins de politie in Franta, pe 26 februarie. Bivolaru era cautat de autoritatile romane, dupa ce in 2013 fusese condamnat la inchisoare pentru trafic de persoane si acte sexuale cu minori. In 2005, "Guru", cum i se spunea, a primit azil politic in Suedia.

Gregorian Bivolaru, in varsta de 63 de ani, a fost retinut si plasat in detentie judiciara, in vederea eventualei extradari in Romania. Acesta a figurat pe lista Agentiei politiei europene (Europol) cu cei mai cautati infractori, fiind alaturi de indivizi precum Salah Abdeslam, dat in urmarire pentru implicare in atacurile teroriste comise la Paris in noiembrie 2015, precizeaza MEDIAFAX.

Citeste si:
Eurodeputații votează azi rezoluția cu privire la aderarea României...
Eurodeputații votează azi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.