Armata romana a pierdut in total 25 de militari in cursul operatiunilor din Afganistan, la care participa din anul 2001 de partea coalitiilor internationale conduse de NATO si de Statele Unite, conform bilantului Ministerului Apararii Nationale.

Conform datelor publicate de Ministerul Apararii Nationale, in perioada noiembrie 2003 - mai 2016, 25 de militari romani au murit in timpul misiunilor din Afganistan. Alti 100 de militari romani au fost raniti in teatrul de operatiuni afgan.

In cel mai recent incident, doi militari romani au murit sambata intr-un incident produs in provincia afgana Kandahar, informeaza MEDIAFAX.

Romania participa din anul 2001 la operatiunile din Afganistan, in cadrul coalitiei internationale conduse de Statele Unite si in cadrul misiunii Fortei NATO de Asistenta pentru Securitate (ISAF).

In afara de cei 25 de militari romani decedati in operatiunile din Afganistan, alti doi membri ai armatei romane si-au pierdut vietile in Irak, iar unul in Bosnia-Hertegovina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.