Mai multe persoane au fost arestate in cadrul unei vaste operatiuni contra terorismului in nordul Italiei, suspectate ca planuiau sa comita atentate in tara, a declarat joi ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, potrivit Reuters. Ulterior autoritatile italiene au anuntat ca patru persoane au fost arestate si mai cauta inca doua pe numele carora exista mandate de arestare, potrivit AP.

Potrivit procurorilor italieni, un membru al retelei teroriste Stat Islamic ar fi ordonat unui italian, de origine marocana, sa comita atacuri in Roma pe durata Anului Sfant.

Procurorul italian Maurizio Romanelli a declarat joi ca anchetatorii italieni au interceptat discutii despre planuirea unor atacuri in Italia "acordand o atentie speciala orasului Roma", localizate in zone controlate de reteaua Stat Islamic in timpul unei investigatii ce a vizat militanti straini aflati in Italia, scrie MEDIAFAX.

Autoritatile au emis sase mandate de arestare, inclusiv pentru un cuplu - o italianca si un marocan - cu copii care a plecat din tara pentru a se alatura gruparii teroriste, in februarie 2015, fiind cautati in continuare de autoritati.

Potrivit The Washington Post, politia italiana a retinut un cuplu de marocani care locuia in Lecco, in apropiere de Milano, care planuia sa paraseasca Italia pentru a ajunge in teritorii controlate de Stat Islamic din Siria sau Irak, impreuna cu cei doi copii ai lor, cu varste de doi si patru ani. Un alt barbat de origine marocana de 23 de ani a fost arestat in Varese, un alt oras in apropiere de Milano.

Politia din Milano a anuntat anterior ca a desfasurat "o vasta operatiune contra terorismului" in nordul Italiei pentru a impiedica doua persoane sa paraseasca tara pentru a se alatura retelei teroriste Stat Islamic din Siria sau Irak.

In cadrul unui interviu la televiziunea Canale 5, Alfano a declarat ca suspectii retinuti "aveau intentii foarte urate in privinta tarii noastre", intentionad sa comita atentate in Italia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.