Rata somajului in Germania se indreapta catre o crestere puternica pe fondul influxului de refugiati.

In timp ce piata muncii pentru germanii nativi este extrem de puternica, influxul de refugiati in cea mai mare economie europeana ar putea impinge rata somajului pe termen lung.

Multi dintre noii veniti, care au potentialul de a fi vitali pentru suplimentarea fortei de munca intr-o tara unde populatia este in scadere, chiar daca ar fi integrati in campul muncii, nu au pregatirea necesara pe care o vor angajatorii.

”Majoritatea trebuie sa fie reantrenati. Una dintre cele mai mari provocari este limba, inca avem o problema in a obtine joburi pentru persoanele care nu vorbesc germana”, a spus Joachim Bothe, coordonator al unei companii care ajuta refugiatii sa isi gaseasca de munca.

Potrivit unui studiu Bloomberg, numarul persoanelor fara un loc de munca a ramas stabil in aprilie, insa datele oficiale vor fi publicate joi, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.