Ziua Fortelor Terestre a fost sarbatorita de militarii Batalionului „Calugareni”, care se afla dislocati in teatrul de operatii din Afganistan, un moment special fiind dezvelirea unei sageti care arata distanta pana la Bucuresti, si care poarta insemnele Statului Major si batalionului.

"In fiecare an, la 23 aprilie, se sarbatoreste Ziua Fortelor Terestre, al caror patron spiritual este Sfantul Mare Mucenic Gheorghe. Pentru militarii Batalionului de Infanterie Protectia Fortei „Calugareni”, in anul 2016 aceasta sarbatoare a capatat o semnificatie aparte, avand in vedere ca se afla dislocati in teatrul de operatii Afganistan. Departe de casa, infanteristii romani au organizat diverse activitati, pentru a marca aceasta importanta zi pentru cea mai numeroasa categorie de forte din armata Romaniei", se arata intr-un comunicat de presa transmis de MApN, citat de MEDIAFAX.

In perioada 19-22 aprilie s-au desfasurat competitii sportive, la care au participat atat militari romani cat si din cadrul coalitiei, iar un moment deosebit a fost dezvelirea unei sageti- indicator care are inscriptionate siglele Statului Major al Fortelor Terestre, ale Batalionului 2 Infanterie „Calugareni” precum si distanta pana la Bucuresti.

"Manifestarile s-au incheiat sambata, 23 aprilie, printr-un ceremonial militar-religios la care au participat militarii Batalionului de Infanterie Protectia Fortei alaturi de militari ai Elementului National de Sprijin, grupului de forte speciale, echipei de consiliere precum si din cadrul partenerilor coalitiei dislocati in Afganistan", mai transmite sursa citata.

In cadrul ceremoniei, locotenent-colonelul Ovidiu Lungu, comandantul Batalionului de Infanterie Protectia Fortei „Calugareni”, a citit mesajul sefului Statului Major al Fortelor Terestre, iar colonelul Gheorghe Bajan, seniorul national reprezentativ al contingentului romanesc in teatrul de operatii Afganistan, a prezentat ordinul ministrului Apararii Nationale. Tot in cadrul ceremoniei, capitanul Adrian Vilcu a prezentat invitatilor drapelul de lupta al Batalionului 2 Infanterie „Calugareni”.

Citeste si:
Sorin Bontea a avut primul job la 16 ani. Nu i-a fost deloc ușor:...
Sorin Bontea a avut primul...

Ceremonia s-a incheiat cu acordarea certificatelor de apreciere militarilor care s-au evidentiat in timpul misiunii incredintate batalionului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.