Organizatia terorista Stat Islamic (SI) a executat cel putin 250 de femei in orasul irakian Mosul, dupa ce acestea s-ar fi opus sclaviei sexuale in slujba militantilor retelei, afirma un oficial kurd, citat de agentia de stiri AhlulBayt.

In ultimii doi ani, militantii retelei teroriste Stat Islamic au supus la sclavie sexuala mii de femei rapite din teritoriile comunitatilor kurde, yazide si siite. Deseori, femeiile fac obiectul unor schimburi intre militanti, iar in cazul in care refuza sa se supuna, sunt ucise si ingropate alaturi de membrii familiilor lor, relateaza International Business Times online, citat de MEDIAFAX.

Said Mamuzini, un oficial din cadrul Partidului Democratic din Kurdistan, a declarat pentru agentia de stiri AhlulBayt, ca cel "cel putin 250" de femei au fost executate la Mosul, pentru ca au "refuzat sa accepte practica jihadului sexual" si ca "uneori, membrii familiilor fetelor sunt de asemenea, execuati".

Treptat, fortele kurde si irakiene, ajutate de raidurile aeriene ale coalitiei internationale, incearca sa inconjoare orasul Mosul, ocupat de organizatia terorista Stat Islamic in iunie 2014.

Pe data de 18 aprilie, presedintele american, Barack Obama, a afirmat ca orasul Mosul ar putea fi eliberat pana la finalul acestui an. Obama a adaugat ca Statele Unite vor trimite ajutor suplimentar pentru a sustine fortele irakiene in recucerirea teritoriilor ocupate de militantii retelei teroriste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.