Guvernul francez propune prelungirea cu doua luni a starii de ugenta decretata in urma atentatelor teroriste din Paris soldate cu 130 de morti, a anuntat miercuri premierul francez, Manuel Valls.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, urmeaza sa prezinte miercuri dimineata consiliului de ministri propunerea de a prelungi starea de urgenta la nivel national, a declarat Valls miercuri pentru postul de radio France Info, confirmand o informatie anuntata anterior de acelasi post de radio.

Propunerea vine pe fondul desfasurarii campionatului de fotbal Euro 2016, care debuteaza pe 10 iunie, fiind organizat de Franta.

"Starea de urgenta nu poate fi permanenta, dar cu ocazia unor evenimente atat de mari ... am decis sa o prelungim", a declarat Valls.

Circa 2,5 milioane de persoane sunt asteptate pe zece stadioane pentru desfasurarea a 51 de meciuri, la care participa 24 de echipe in cadrul campionatului.

Starea de urgenta nationala a fost decretata pe 14 noiembrie dupa atacurile teroriste din Paris produse cu o noapte in urma, in care au murit 130 de persoane, Stade de France fiind unul dintre locurile vizate de teroristi atunci.

Ulterior, Parlamentul francez a aprobat prelungirea cu trei luni a starii de urgenta pana la finalul lunii februarie, apoi pana pe 26 mai, precizeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.