Donald Trump si Hillary Clinton au obtinut victorii importante in alegerile din New York, consolidandu-si pozitiile din fruntea clasamentului in tabara republicana,respectiv cea democrata, fiind tot mai aproape de a obtine nominalizarea din partea partidelor pentru alegerile prezidentiale americane.

In urma victoriei inregistrate de Clinton in New York, contracandidatului Bernie Sanders, din tabara democrata, ii va fi practic imposibil sa se plaseze in fruntea clasamentului, scrie Reuters.

Trump a obtinut 60% din voturi, invingandu-l pe John Kasich, guvernatorul din Ohio, si pe Ted Cruz, senator in Texas, care au obtinut 25%, respectiv 15% din voturi, dupa numararea a 95% dintre acestea.

Trump a declarat ca, in urma victoriei din New York, Cruz nu mai are nicio sansa de a strange voturile necesare pentru a obtine nominalizarea din partea Partidului Republican la conventia din iulie, ca sa devina candidatul republican la prezidentialele de pe 8 noiembrie.

Miliardarul, criticat pentru atitudinea sa antiimigratie, a intrat in alegerile din New York cu voturile a 756 de delegati, fata de Cruz si Kasich, care au adunat 559, respectiv 114 voturi, apropiindu-se tot mai mult de cele 1.237 de voturi din partea delegatilor necesare pentru a fi candidatul nominalizat al republicanilor, potrivit Associated Press.

Trump si Clinton se pregatesc pentru o noua runda de alegeri martea viitoare, cand se asteapta sa inregistreze victorii in alte cinci state din nord-estul Statelor Unite, precizeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.