Reteaua Stat Islamic (SI) panuieste sa comita atacuri pe plajele din Europa in aceasta vara, bombe putand fi plasate sub sezlonguri iar atacatorii urmand sa fie deghizati in vanzatori ambulanti, potrivit sefilor serviciilor de informatii din Italia.

Agentia italiana de informatii a prezentat agentiei germane BND detalii legate de aceste planuri ale SI de a comite atentate in statiuni, a informat cotidianul Bild, citat de MEDIAFAX. Agentia de informatii secrete din Italia a primit detalii despre planurile teroristilor de la o sursa credibila din Africa. Aceasta a anuntat ca atacatorii au "planuri concrete" de a se deghiza in refugiati si de a vinde turistilor bauturi, gustari, accesorii si tricouri.

Presa germana a informat ca SI va trimite atacatori sinucigasi deghizati in vanzatori ambulanti si ca va plasa bombe sub sezlonguri in statiunile din Spania, Franta si Italia. Plajele vizate in mod special includ statiuni din sudul Frantei, Costa del Sol in Spania si ambele coaste ale Italiei, potrivit sefilor serviciilor de informatii, citati de Bild.

Bild a mai informat ca planurile implica folosirea de arme automate pe plajele aglomerate, ingroparea unor dispozitive explozive in nisip sub sezlonguri si comiterea de atacuri sinucigase. "Ar putea fi o noua dimeniune a terorii. Plajele de vacanta nu pot fi protejate", a spus un oficial de rang inalt, citat de cotidianul german.

Anul trecut, 38 de persoane au murit dupa ce un barbat a deschis focul pe o plaja din Tunisia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.