Candidatul democrat pentru nominalizarea la presedintia SUA, Hillary Clinton, a fost parte a unui protest inedit, in timp ce se indrepta catre o strangere de fonduri, unde un loc la masa costa peste 33.000 de dolari.

Sustinatorii contracandidatului lui Hillary Clinton, Bernie Sanders, au organizat o miscare de protest inedita impotriva acesteia. Ei au asteptat coloana oficiala care trebuia sa ajunga la o strangere de fonduri organizata de George Clooney, unde se afla si Steven Spielberg, pentru Hillary Clinton.

Suporterii lui Bernie Sanders au scandat in timp ce aceasta trecea catre locatia evenimentului si au inceput sa arunce cu teancuri de bancnote de 1 dolar in acestia. Banconetele au fost reale, iar dupa trecerea coloanei protestatarii au inceput sa danseze in strada, calcand banii in picioare.


Bernie Sanders sustine reformarea finantarii campaniilor electorale si nu organizeaza astfel de evenimente, unde participa doar elita din SUA. Acesta isi strange cei mai multi bani din donatii modice de 5-10 dolari, dar intr-acelasi timp mai primeste si de la anumite asociatii sume mai mari, insa nu se apropie de sumele pe care Hillary Clinton le strange prin evenimente exclusive, unde pentru a fi gazda evenimentului poti sa scoti din buzunar si pana la 353.000 de dolari, relateaza Huff Post.

La terminarea evenimentului, George Clooney a spus ca e normal ca lumea sa protesteze, intrucat e vorba de foarte multi bani, de ,,sume absurde", insa acesta a mai spus si ca acest bani nu merg integral catre un singur candidat, ci catre sprijinirea financiara a celui care va castiga alegerile primare pentru a fi candidatul democrat la presedintia SUA, fie el Hillary Clinton sau Bernie Sanders.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.