Mii de persoane au protestat, sambata, la Londra fata de masurile de austeritate impuse de guvernul britanic, solicitand demisia premierului David Cameron, a carui popularitate a scazut pe fondul implicarii in scandalul Panama Papers, relateaza BBC.

Protestatarii au manifestat in Trafalgar Square, scandand demisia lui Cameron. La demonstratie care a fost organizata de Adunarea Populara, au participat si lideri politici din opozitie.

John McDonnell din Partidul Laburist a acuzat guvernul de proasta gestionare a economiei tarii prin politicile sale "falimentare", solicitand demisia lui Cameron, alaturi de toti cei din Partidul Conservator, aflati la conducere.

El a declarat ca un guvern laburist ar pune capat masurilor de austeritate si privatizarii sistemului medical national (NHS).

Un alt membru al Partidului Laburist, Diane Abbott a sustinut ca masurile de austeritate trebuie combatute, pentru ca "obliga oamenii sa ramana fara locuri de munca".

Premierul britanic sustine insa ca, prin aceste politici de austeritate, guvernul britanic poate "prioritiza ceea ce conteaza pentru famiile de lucratori" - scolile si sistemul medical national (NHS) si securitatea nationala, scrie MEDIAFAX.

Potrivit unor informatii dezvaluite in ancheta jurnalistica Panama Papers, tatal premierului David Cameron, Ian Cameron, decedat in 2010, ar fi apelat la investitii de tip offshore pentru a evita achitarea unor contributii fiscale in Marea Britanie. David Cameron a recunoscut saptamana trecuta ca a detinut fonduri de tip offshore, precizand ca le-a vandut in anul 2010. El a declarat ca el si sotia sa au detinut fonduri in valoare de 30.000 de lire sterline (37.000 de euro) intr-o investitie offshore. Premierul britanic a facut aceste dezvaluiri referindu-se la Blairmore Holdings, o companie din Panama infiintata de tatal sau, fiind ulterior, acuzat de ipocrizie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.