Politistii au pus in aplicare mandatul de arestare preventiva emis de Curtea de Apel Bucuresti pe numele Anei Maria Nedelcu, aceasta fiind dusa in arest de la locuinta sa din Capitala.

"Deocamdata e un mandat de arestare pentru 30 de zile. Nu am cuvinte. Copilul ramane cu mama mea. Este cumplit. Pana sa-mi fac bagajul au venit cei de la politie. Nu am avut timp sa-mi iau ramas bun de la copil", a declarat Ana Maria Nedelcu.

Decizia a fost luata dupa ce autoritatile din Canada au cerut extradarea femeii, fiind acuzata de rapire internationala de minori si incalcare a ordinului de custodie pentru ca in anul 2014 a decis sa plece din Canada alaturi de unul dintre copii sai minori, desi pentru acesta avea ordin comun de custodie alaturi de tatal lui.

Potrivit articolului 43 din legea 302/2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala, "dupa identificare, procurorul general competent sesizeaza de indata Curtea de Apel competenta, pentru a aprecia asupra luarii masurii arestarii provizorii in vederea extradarii a persoanei extradabile si continuarea procedurii judiciare de solutionare a cererii de extradare".

In sala de judecata, procurorii au sustinut ca nu se impune arestarea preventiva a Anei Maria Nedelcu, insa instanta a dispus emiterea unui mandat de arestare pentru 30 de zile, in vederea extradarii. Ulterior, Parchetul Curtii de Apel Bucuresti a contestat hotararea.

Extradarea Anei Maria Nedelcu urmeaza sa se judece la Curtea de Apel Bucuresti la data de 21 aprilie.

Femeia a locuit in Canada pana in 2014 cand a decis sa plece alaturi de unul dintre copii sai minori, desi pentru acesta avea ordin comun de custodie alaturi de tatal lui. “ In anul 2014 aceasta a plecat in Romania impreuna cu copilul sau minor, incalcand ordinul de custodie emis de catre o instanta canadiana, ordin prin care drepturile parintesti privind pe minor erau exercitate de catre ambii parinti”, se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

Citeste si:
Care era, de fapt, planul lui Daniel Balaciu. Dana Roba a povestit...
Care era, de fapt, planul lui...

Dupa plecare, tatal copilului a facut plangere penala iar acum femeia este urmarita penal pentru rapire si incalcarea unui ordin comun de custodie, fapte pentru care, in Canada, risca pana la 10 ani de inchisoare, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.