Ministrii de Externe ai statelor care fac parte din grupul tarilor puternic industrializate (G7) au facut apel, luni, la "accelerarea" luptei impotriva retelei SI, pledand, de asemenea, pentru "o lume fara arme nucleare", in urma unei reuniuni care a durat doua zile, in orasul japonez Hiroshima.

In fata "amenintarii mondiale reprezentate de terorism", "sustinem in mod ferm dorinta coalitiei de a intensifica si de a accelera lupta impotriva Stat Islamic in Irak si Siria", au declarat ministii celor mai mari sapte puteri occidentale intr-un comunicat, potrivit Le Figaro.

Ei au mai pledat pentru "o lume fara arme nucleare", intr-o declaratie facuta la Hiroshima, in urma unei vizite istorice a secretarului de Stat american, John Kerry, la memorialul orasului, devenit simbol ca urmare a atacului cu bomba atomica efectuat asupra sa, scrie MEDIAFAX.

"Ne reafirmam angajamentul de a crea o lume mai sigura si de a crea conditiile pentru o lume fara arme nucleare ", au spus acestia, facand referire la provocari repetate, venite din partea Coreei de Nord.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.