Un cutremur cu magnitudinea de 6,9 grade s-a produs, miercuri, in insula Vanuatu din Pacificul de Sud, fara a se declansa o alerta de tsunami, fiind al doilea cutremur inregistrat pe insula in ultimele zile, anunta Institutul american de Geofizica (USGS).

Epicentrul seismului a fost localizat la 100 de kilometri vest de orasul Sola si la 460 de kilometri nord-vest de capitala insulei, Port Vila, potrivit USGS. Cutremurul s-a produs la o adancime de 33 de kilometri. Shadrack Welegtabit, directorul Autoritatii pentru Managementul Dezastrelor din Vanuatu, a declarat ca nu au fost inregistrate sesizari privind pagube sau victime, iar cutremurul nu a fost resimtit in capitala insulei, potrivit AP, citata de MEDIAFAX.

Centrul pentru prevenirea producerii de tsumani in Pacific a precizat ca sesismul nu a declansat alerta de tsunami. Este al doilea cutremur puternic din Vanuatu din ultimele zile. Un cutremur cu aceeasi magnitudine s-a produs duminica, nefiind raportate pagube majore sau victime.

Cutremurele sunt frecvente in zona, populatia din Vanuatu fiind amenintata si de eruptii vulcanice si de cicloni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.