Autoritatile mexicane au decretat alerta de poluare in capitala Ciudad de Mexico dupa ce nivelul de smog a crescut de 1,5 ori fata de limitele acceptabile, in contextul unei noi legi controversate de a reduce numarul de autovehicule din capitala pentru scaderea nivelului de poluare.

Initiativa legislativa care prevede ca una din cinci masini din numarul total de autovehicule din capitala sa nu fie utilizata in timpul saptamanii a fos decretata de saptamana trecuta, scrie AP, citata de MEDIAFAX. Legea va fi in vigoare pana la finalul lunii iunie, incepand de marti.

Inainte de noua legislatie, autovehiculele noi faceau exceptie de la o reglementare care interzicea folosirea masinilor in baza numerelor de inmatriculare. Autoritatile mexicane ofera transport gratuit in cazul curselor de autobuze si reduceri la cursele efectuate de taxiuri, in sustinerea acestei legislatii.

De regula, autoritatile din Ciudad de Mexico declara alerta de poluare dupa ce nivelul de smog depaseste de 1,9 ori limitele acceptabile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.