Jurnalistul Paul Radu, jurnalist de investigatii din cadrul RISE Project - partenerul media pentru dezvaluirile privind off-shore-ul din Panama - a declarat marti ca are informatii despre mai mult de 100 de nume din Romania care vor fi dezvaluite pe masura ce anchetele vor avansa.

"E o colaborare transfrontaliera, avem deja peste 100 de nume din Romania, dar nu e un proces de Copy/Paste, adica nu iei datele din baza de date si apoi le pui rapid online, e vorba de investigatii. Noi am inceput acum vreo sase luni sa lucram la investigatiile astea si suntem vreo zece angrenati in anchete. Facem analiza de date, lucram si cu programatori. Pe langa asta colaboram cu jurnalisti din afara tarii in reteaua de investigatii ICIJ. Vom mai lucra in urmatoarele saptamani, in urmatoarea luna, cu siguranta", a afirmat jurnalistul de investigatii, pentru DIGI24.

Potrivit acestuia, cei implicati in oameni importanti din Romania, unii foarte cunoscuti. "Nu va pot da numele acum, dar sunt in general oameni de afaceri care au un impact mare in economia din tara", a spus Paul Radu. Rise Project va da in urmatoarele saptamani serii de anchete, vizualizari, informatii despre personaje, despre felul in care au folosit firmele de tip off-shore. E vorba de firme nu doar din Panama, e vorba de firme infiintate de avocatii din Panama, dar unele sunt in Seychelles, altele in Insulele Virgine Britanice, in Bahamas, peste tot in jurisdictii off-shore.

"Avem foarte multi giga de documente doar pentru Romania, informatia e enorma. Uneori e vorba de PDF-uri cu cateva sute de mega fiecare. Impactul acestora poate sa aiba loc mult timp de acum inainte, multe dintre informatii s-ar putea sa fie relevante mai tarziu", a precizat Paul Radu, jurnalist Rise Project, potrivit MEDIAFAX.

Ancheta "Panama Papers", realizata de un grup de mass-media internationale si care vizeaza modul de functionare a companiilor off-shore, mentioneaza mai multe personalitati din toata lumea, printre care Vladimir Putin, premierul Islandei, presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, dar si personalitati din lumea sportului Lionel Messi si Michael Platini sau cineastul spaniol Pedro Almodóvar si actorul chinez Jackie Chan. Din Romania, au fost mentionate numele lui Corneliu Iacobov si Frank Timis (privatizarea Rafo Onesti).

Citeste si:
Dosarul electronic de sănătate, din nou funcțional. Pacienții pot...
Dosarul electronic de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.