International2 Aprilie 201614:32

Lectura de un minut

Germania, Franta, Olanda, Belgia si Austria se opun oricarei initiative de admitere a Ucrainei in Uniunea Europeana, afirma diplomatul francez Pierre Vermont intr-un interviu acordat ziarului olandez Volksrant.

Potrivit diplomatului francez, citat de site-ul NLtimes.nl, cele cinci state UE se opun introducerii in Acordul de asociere cu Ucraina a oricarei posibilitati de integrare a acestei tari in Blocul comunitar.

Pierre Vermont a explicat ca problema posibilei aderari a Ucrainei la Uniunea Europeana a fost dezbatuta de multe ori, dar rezultatul a fost acelasi.

"Un grup de tari - statele baltice, Polonia, Marea Britanie si Suedia - au vrut sa introduca o clauza privind perspectivele aderarii Ucrainei la Uniunea Europeana", a explicat diplomatul francez.

"Dar alte tari - Franta, Germania, Olanda, Belgia si Austria - se opun ideii. Refuza sa ofere orice promisiuni privind viitorul Ucrainei", a precizat Vermont.

Olanda va organiza pe 6 aprilie un referendum pe tema Acordului de asociere UE-Ucraina, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Un bărbat a fost bătut crunt și aruncat în stradă după ce a tușit...
VIDEO Un bărbat a fost bătut...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.