Presedintele Klaus Iohannis, care participa la summit-ul privind securitatea nucleara de la Washington, a publicat vineri, pe Facebook, o poza in care apare alaturi de presedintele american Barack Obama, la Casa Alba.

Presedintele Klaus Iohannis a participat la cina gazduita de presedintele SUA, Barack Obama, la Casa Alba, in onoarea sefilor de delegatii prezenti la summit, poza facand parte din protocolul evenimentului. In programul oficial al vizitei lui Iohannis la Washington nu figureaza o intrevedere cu presedintele american.

Vineri, in cadrul summit-ului, presedintele va participa si la un dejun de lucru si la discutia pe baza unui scenariu pregatit de organizatori care consta in prezentarea, prin intermediul unui videoclip, a unui caz ipotetic de terorism nuclear — furtul de material nuclear sau radioactiv de catre actori nestatali si utilizarea partiala a acestuia, informeaza MEDIAFAX.

La finalul Summitului Securitatii Nucleare, presedintele va sustine vineri o declaratie de presa, in jurul orei 17:30 (00:30 - ora Romaniei).

Ulterior, se va intalni cu reprezentantii comunitatii romanesti din Washington D.C. (ora 03.00, ora Romaniei).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.