Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat, miercuri, ca sistemul de rachete reprezinta viitorul acestei tari, oferind sustinere Gardienilor Revolutiei, care au atras critici din partea Occidentului pentru testarea de rachete balistice.

Ayatollahul Ali Khamenei a sustinut acordul nuclear incheiat anul trecut intre tara sa si marile puteri ale lumii, insa de atunci a cerut Iranului sa evite alte intelegeri cu Statele Unite si aliatii lor, si sa isi mentina puterea economica si militara. "Ce care spun ca viitorul consta in negocieri, nu in rachete, sunt fie ignoranti, fie tradatori", a anuntat Khamenei pe site-ul sau, relateaza Reuters online, potrivit MEDIAFAX.

Acesta are ultimul cuvant in toate problemele de stat. "Daca Republica Islamica urmareste derularea de negocieri dar nu are nicio putere de aparare, ar trebui sa bata in retragere in fata amenintarilor provenind de la orice stat slab", a mai sustinut el.

Comentariile sale par sa il vizeze pe fostul presedinte Akbar Hashemi Rafsanjani, liderul de facto al unei aliante politice mai moderate, care a scris pe Twitter saptamana trecuta ca "viitorul consta in dialog, nu in rachete". Gardienii Revolutiei din Iran au efectuat teste cu rachete balistice la inceputul lunii.

Statele Unite si mai multe puteri europene au sustinut ca testele au incalcat rezolutia Consiliului de Securitate al ONU, care presupune ca Iranul sa nu testeze rachete avand capacitate nucleara. Rusia a sustinut insa ca aceste teste nu au incalcat Rezolutia 2.231.

Iranul a negat in mai multe randuri ca rachetele sale ar fi concepute cu scopul de a dezvolta arme nucleare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.