Aeroportul International Bruxelles-Zaventem ramane inchis traficului calatorilor miercuri, a anuntat societatea care-l administreaza, la o saptamana dupa atacul sinucigas care a devastat terminalul pentru plecari.

"Aeroportul va fi inchis pentru zboruri comerciale atat la sosire, cat si la plecare de la Bruxelles miercuri, 30 martie", a anuntat Brussels Airport intr-un mesaj postat pe Twitter.

O simulare in vederea reluarii partiale a activitatii, cu ghisee de inregistrare deschise intr-o cladire anexa, a avut loc marti dupa-amiaza, iar Brussels Airoport inca studia rezultatele, a declarat o purtatoare de cuvant contactata de AFP, potrivit MEDIAFAX.

Decizia de a mentine inchisa aerogara "nu este o consecinta a simularii, care s-a terminat la ora (locala) 17.00 (18.00, ora Romaniei)", a dat asigurari aceasta purtatoare de cuvant, Anke Fransen, precizand ca rezultatele testului urmau sa fie cunoscute miercuri dimineata.

"Speram ca avem maine (miercuri) dimineata o decizie" cu privire la o data a unei deschideri partiale, a adaugat ea. De asemenea, Stib, operatorul transporturilor in comun de la Bruxelles, a anuntat ca toate statiile de metrou se deschid miercuri, mai putin statia Maelbeek, unde un kamikaze s-a detonat pe 22 martie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.