Bilantul atacurilor comise marti, la ore de varf, pe aeroport si intr-o statie de metrou la Bruxelles a ajuns la 35 de morti, a anuntat ministrul belgian al Sanatatii.

"Patru pacienti decedati la spital. Echipe medicale au facut tot posibilul. Total victime: 35. (Indemn la) curaj toate familiile #BrusselsAttacks (atacurilor de la Bruxelles)", a anuntat Maggie De Block intr-un mesaj postat pe Twitter, relateaza Reuters online, citat de MEDIAFAX.

Bilantul ii include pe cei trei atactori sinucigasi.

Alte peste 300 de persoane au fost ranite in atacuri.

Centrul de criza belgian a anuntat anterior ca 28 de victime au fost identificate. Dintre acestea, 15 au murit pe aeroport - dintre care sase erau belgieni iar noua straini. Cele 13 victime de la metrou sunt zece belgieni si trei straini. Strainii ucisi in atacuri sunt britanici, chinezi, olandezi, francezi, germani, italieni, suedezi si americani.

Gruparea Statul Islamic (SI) a revendicat atacurile de marti si a acuzat Belgia de "atacarea islamului si poporul sau". Belgia face parte din coalitia condusa de Statele Unite care efectueaza atacuri aeriene asupra jihadistilor din SI atat in Siria, cat si in Irak.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.