Israelul si-a indemnat luni cetatenii sa paraseasca Turcia "cat mai rapid posibil", in actualizarea unui avertisment de calatorie in care evoca posibile noi atentate in urma atacului sinucigas cu bomba de pe 19 martie de la Istanbul, revendicat de Statul Islamic.

Trei turisti israelieni (dintre care doi cu cetatenie americana) si unul iranian au fost ucisi in atacul de la Istanbul, care a determinat Biroul premierului Benjamin Netanyahu sa ridice, la vremea respectiva, la "nivelul 3" o alerta de calatorie in Turcia, relateaza Reuters online, potrivit MEDIAFAX.

Biroul a anuntat luni, intr-un comunicat, ridicarea acestei alerte la "nivelul 2". Acest nivel semnaleaza o "amenintare concreta ridicata" ca Statul Islamic (SI) sau alte grupari extremiste sa atace destinatii turistice turce. Biroul nu precizeaza care este motivul cresterii nivelului alertei.

Israelienii sunt indemnati, in acest comunicat, sa evite sa plece in Turcia, iar daca se afla deja acolo sa "plece cat mai rapid posibil".

In cazul unei alerte de "nivelul 1", israelienii ar fi indemnati sa paraseasca tara "imediat".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.