Aeroportul Zaventem din Bruxelles se va redeschide martea viitoare, la o saptamana dupa atentatele teroriste din capitala belgiana, a anuntat conducerea aeroportului.

"La patru zile de la atentatele survenite pe Brussels Airport (Zaventem), investigatiile din cadrul anchetei judiciare ce a vizat terminalul aeroportului (in care au avut loc atentatele) s-au incheiat", a declarat conducerea aeroportului. "Dar reluarea activitatilor cu pasagerii nu va avea loc mai devreme de martea viitoare, 29 martie", a precizat publicatia Le Figaro, citat de MEDIAFAX.

Anterior, conducerea aeroporului anuntase ca aeroportul urma sa ramana inchisa pana duminica inclusiv. Doua explozii puternice au fost provocate marti dimineata in terminalul de plecari din aeroportul Zaventem, dupa ce doi islamisti, Ibrahim El Bakraoui si Najim Laachraoui, si-au detonat centurile explozive.

La scurt timp, fratele unuia dintre acestia, Khalid El Bakraoui, a comis un atac sinucigas la statia de metrou Maelbeek.

Cel putin 31 de persoane au murit si circa 300 de persoane au fost ranite in atentatele de marti din Bruxelles.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.