Ministerul francez al Agriculturii a confirmat joi un caz de boala vacii nebune intr-o ferma din Ardeni, in estul Frantei, al treilea inregistrat in Europa din 2015 si pana in prezent.

"Suspiciunea de encefalopatie spongiforma bovina (ESB) la o vaca in varsta de cinci ani, care a decedat in mod prematur intr-o ferma din Ardeni, pe 23 martie, a fost confirmat de catre Laboratorul de Referinta al Uniunii Europene (LRUE)", a anuntat ministerul intr-un comunicat, potrivit Reuters online, citat de MEDIAFAX.

"Acest caz izolat a fost notificat astazi (joi) Comisiei Europene (CE) si Organizatiei Mondiale pentru Sanatate Animala (OIE). Este vorba despre al treilea caz izolat de ESB de acest tip detectat in Europa incepand din 2015", se mai arata in document. Potrivit Ministerului Agriculturii, acest caz "nu are nicio consecinta pentru consumatori".

Directorul general pentru Alimentatie Publica a convocat pentru vineri o reuniune a Consilului National pentru Orientarea Politicii Sanitare Animale si Vegetale (CNOPSAV) in vederea prezentarii "masurilor de gestionare de pus in practica", mai anunta ministerul.

Ministrul Agriculturii Stéphane Le Foll urmeaza sa ceara Comisiei Europene sa sesizeze Autoritatea Europeana pentru Securitatea Alimentelor (EFSA), "pentru a intelege mai bine originea si cauza acestor cazuri izolate in randul bovinelor tinere", adauga ministerul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.