Trei presupusi islamisti, arestati de politia turca la Istanbul, planificau atacuri asupra unor reprezentante diplomatice sau scoli germane, inchise in urma cu o saptamana din cauza riscurilor de atentat, a informat presa turca

Cei trei islamisti, un turc, un irakian si un sirian, au fost retinuti marti, multumita unei cooperari intre serviciile de informatii turce si germane, au informat cotidianul Hürriyet si postul CNN Turk, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit acestora, cei trei suspecti, prezentati ca membri ai unei celule apartinand retelei Stat Islamic (SI), intentionau sa atace institutii germane in Turcia.

Saptamana trecuta, Ambasada Germaniei la Ankara, Consulatul General al acestei tari la Istanbul si liceele germane din doua orase turce au fost inchise, pe fondul unor indicii privind un atac iminent.

Autoritatile turce au criticat decizia Germaniei, estimand ca informatiile pe baza carora s-au luat aceste masuri nu sunt justificate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.