Organizatia terorista a revendicat atacurile din Bruxelles.

Conform informatiilor venite de la agentiile de presa din Orientul Mijlociu, ISIS a revendicat atacurile din Bruxelles.

Autoritatile belgiene au declarat ca au gasit la locul exploziei din aeroport arme de tip AK-47 care corespund celor folosite de organizatia terorista Statul Islamic (ISIS). Pana in momentul de fata numarul mortilor si al ranitilor nu a crescut, insa in Belgia toata sistemele de tranzit sunt inchise. Taxiurile ofera in momentul de fata transport gratuit pentru oricine are nevoie, iar o companie de telefonie mobila a oferit tuturor acces gratuit la internet pentru a putea comunica cu cei dragi prin aplicatii precum WhatsApp, intrucat retelele mobile sunt inchise si la ora aceasta din motive de securitate. Armata a preluat ordinea publica din oras, iar toti oficialii au fost transportati in cladiri care au fost marcate ca fiind in siguranta. De asemenea, aeroporturile din vecinatate au fost inchise, iar avioanele deviate. Singurul aeroport care a mai ramas functional este cel din Rotterdam. Trenul Eurostar a fost si el suspendat pentru o perioada nedeterminata.

Autoritatile belgiene au pus la dispozitia tuturor un numar care poate fi apelat pentru orice tip de informatie. Elevii si studentii au ramas in cladiri pana la noi ordine.

Facebook a activat ,,marked as safe" pentru cei care sunt in Bruxelles in momentul de fata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.