Cel putin 14 persoane au murit, iar alte 30 au fost ranite duminica intr-un accident, in nordul Spaniei, in care a fost implicat un autocar la bordul caruia se aflau peste 50 de studenti straini care se intorceau de la un festival de artificii, a anuntat un oficial catalan.

Autocarul pare ca s-a izbit de bariera din dreapta, pe autostrada AP7, dupa care s-a rasturnat si s-a lovit de bariera din centrul autoristrazii, a declarat Jordi Jane, un purtator de cuvant din provincia Catalunia, in nordul Spaniei.

Echipe de interventie actionau in vederea degajarii epavei, care a blocat circulatia in ambele sensuri pe aceasta autostrada ce asigura o legatura intre Spania si Franta de-a lungul coastei mediteraneene. Accidentul a avut loc in apropiere de Freginals, la jumatatea drumului intre Valencia si Barcelona, relateaza AP online, citata de MEDIAFAX.

Studentii, participanti la programul Erasmus, se intorceau de la Valencia, unde au asistat la renumitul festival de artificii "Fallas", potrivit lui Jane.

Soferul autocarului a fost retinut si se afla la un post de politie in orasul Tortosa, a precizat purtatorul de cuvant. Conditiile meteorologice erau favorabile in momentul accidentului, iar o ancheta a fost demarata cu privire la circumstantele in care a avut loc tragedia, a adaugat el.

Cea mai mare parte a pasagerilor autocarului sunt studenti la doua universitati din Barcelona, a declarat purtatorul de cuvant, care a refuzat sa le dezvaluie imediat nationalitatile.

Programul Erasmus se adreseaza studentilor din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, carora le ofera acces in unele dintre cele mai bune universitati de pe continent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.