Reteaua terorista Stat Islamic a comis acte de genocid impotriva crestinilor, musulmanilor siiti si membrilor etniei yazidi, afirma secretarul de Stat american, John Kerry, citat de NBC News si preluat de MEDIAFAX.
"Organizatia terorista Daesh (Stat Islamic - n.red.) are tendinte spre genocid prin propria ideologie si prin propriile actiuni", a declarat John Kerry. "Grupul terorist sunnit comite acte de genocid", a mai spus secretarul de Stat american. "Este clar ca aceste crime sunt acte de genocid, dar esential este sa fie oprite", a adaugat Kerry. Secretarul de Stat a subliniat ca actele de genocid au vizat crestini, musulmani siiti si membri ai grupului etnic yazidi din Irak, Siria, Libia si Egipt.

Organizatia terorista sunnita Stat Islamic ocupa teritorii din Irak, Siria, nordul Egiptuilui si nordul Libiei, unde a proclamat "un califat".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.