Rusia propune inchiderea in totalitate a frontierei dintre Siria si Turcia, pentru a bloca alimentarea cu armament si combatanti a "teroristilor", conform ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov.

"In mod evident, nici in armistitiu, nici in procesul de solutionare politica a conflictului nu exista loc pentru teroristi si extremisti", a declarat Serghei Lavrov, potrivit AFP, cu ocazia reuniunii Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.

"O sarcina speciala este blocareea rutelor de aprovizionare a teroristilor. In acest sens, este necesara inchiderea totala a frontierei dintre Siria si Turcia, pentru ca, pe acolo, este adus armament, inclusiv in convoaie umanitare", a adaugat seful diplomatiei ruse.

Acordul de incetare a focului in Siria, rezultatul negocierilor dintre SUA si Rusia, a intrat in vigoare sambata, aplicandu-se confruntarilor dintre fortele insurgente ale opozitiei si serviciile de securitate subordonate Administratiei Bashar al-Assad. Armistitiul nu include organizatiile teroriste Stat Islamic si Frontul al-Nusra, filiala siriana a retelei Al-Qaida. Atat coalitia internationala coordonata de SUA, cat si Rusia au anuntat ca vor continua operatiunile militare contra "grupurilor teroriste".

Damascul si Rusia ii catalogheaza pe rebelii sustinuti de occident drept "teroristi".

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste, conform estimarilor ONU, 250.000 de morti, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.