Fostul presedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici vrea sa revina in Ucraina si sa fie seful statului, potrivit unui avocat al acestuia, relateaza postul Radio Free Europe-Radio Liberty in pagina electronica.

Avocatul Vitali Sergiuk a declarat intr-un interviu pentru ziarul Glavkom ca Ianikovici intentioneaza "sa se intoarca in Ucraina" din "exilul" sau in Rusia si ca "pasi legali vor fi efectuati in acest sens". Sergiuk sustine ca Ianukovici nu a demisionat din functia de presedinte si nu a renuntat la conducerea Ucrainei.

In opinia avocatului, procedura de indepartarea a lui Ianukovici din functie a incalcat Constitutia ucraineana. Ianukovici a fugit din Ucraina la sfarsitul lui februarie 2014, dupa mai multe luni de proteste pe care le-a reprimat in sange, soldate cu zeci de morti la Kiev, scrie MEDIAFAX.

O majoritate de 328 dintre cei 450 de parlamentari ucraineni s-au pronuntat pe 22 februarie 2014 pentru indepartarea lui Ianukovici de la putere, invocand faptul ca acesta si-a abandonat functia si uciderea a peste 80 de protestatari si politisti in saptamana dinainte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.