Circa 35.000 de persoane au ramas fara locuinte si traiesc in centre de adapost, in urma ciclonului Winston care a lovit arhipelagul Fiji in weekend si in care au murit 42 de persoane.

Potrivit autoritatilor din Fiji, bilantul a ramas la 42 de decese, dar procesul de gestionare a pagubelor produse de ciclonul Winston s-a agravat. Caile de acces catre unele insule din arhipelagul Fiji raman in continuare blocate sau restrictionate, fiind din ce in ce mai dificila livrarea de ajutoare umanitare. Cu unele comunitati izolate, precum cele de pe insula Yasawa, nu s-a stabilit inca niciun contact dupa mai bine de cinci zile de la dezastru, informeaza MEDIAFAX.

Mai multe ONG-uri au indicat ca transporturile umanitare sunt in curs de livrare, dar procesul este ingreunat din cauza cailor de acces avariate. Autoritatile au inceput sa trimita ajutoare, luni, insulelor cele mai afectate din cele peste 100 locuite din arhipelajul Fiji cu o populatie totala de aproximativ 900.000 de locuitori.

Rafalele de vanturi produse de ciclonul Winston, care a lovit arhipelagul Fiji sambata, au atins viteze de 285 de kilometri pe ora, fiind cea mai puternica furtuna din Emisfera Sudica de la inceputul masuratorilor de acest fel, potrivit site-ului de stiri meteo Weather Underground.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.