NATO umileste Serbia, incercand sa o atraga spre integrare desi ii omoara diplomatii, in ceea ce este impunerea Sindromului Stockholm, afirma Maria Zaharova, purtatorul de cuvant al MAE rus, referindu-se la incidentul din Libia, in care doi ostatici sarbi au fost ucisi in raiduri ale SUA.

"Atragerea Serbiei in NATO in pofida omorarii diplomatilor sarbi reprezinta o umilire a tarii", a afirmat Maria Zaharova intr-un interviu acordat postului tv Rossiya 1.

"Serbiei si Muntenegrului li se spune ca trebuie sa devina membre NATO, din ratiuni de securitate. Muntenegrului i s-a spus: «va vom apara». Aceleasi lucruri li se spun si Serbiei. Dar cum apara aceasta tara daca, in pofida informatiilor disponibile despre ostatici sarbi, ii bombardeaza?! Despre ce aparare vorbesc? Cred ca asistam la un anumit tip de umilire, la incercari de impunere a Sindromului Stockholm, isi forteaza victimele sa ii iubeasca, sa admita public ca vor sa fie cu ei", a spus Zaharova.

Doi angajati ai ambasadei Serbiei din Tripoli care erau ostatici din noiembrie 2015 au murit in urma unui raid aerian american antiterorist efectuat in Libia, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.