Filiala egipteana a gruparii Statul Islamic (SI) a difuzat fotografii de la executia prin decapitare a doi barbati pe care-i prezinta drept "spioni" ai armatei, care lupta in Peninsula Sinai impotriva unei insurectii jihadiste, relateaza AFP in pagina electronica.

Aceasta serie de fotografii - publicate joi seara pe Twitter - surprind doua decapitari separate a doi barbati purtand haine civile. Unul este prezentat drept "un spion al serviciilor militare de informatii", iar celalalt drept "un spion al armatei".

Centrul american specializat in monitorizarea site-urilor jihadiste Site a confirmat autenticitatea fotografiilor, scrie MEDIAFAX.

Militarii si politia sunt frecvent tinta unor atacuri jihadiste, mai ales in nordul Peninsulei Sinai, un bastion al filialei egiptene a SI, dupa ce armata l-a destituit pe islamistul Mohamed Morsi din functia de presedinte, in 2013.

Jihadisti afiliati SI au difuzat mai multe inregistrari video de la executii prin impuscare sau prin decapitare a unor "spioni", acuzati de colaborare cu fortele armate egiptene sau israeliene.

Potrivit autoritatilor, sute de politisti si militari au fost ucisi, incepand din 2013 si pana in prezent, in atacuri jihadiste, comise in principal in Sinaiul de Nord.

Filiala egipteana a SI a revendicat doborarea unui avion rus la bordul caruia se aflau turisti, pe 13 octombrie, in Sinai, si uciderea a 224 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.